De receptes de
panellets en trobareu moltes, però personalment aquesta es la que més m’agrada,
està treta d’un llibre de cuina de la Carme Ruscalleda, i jo la trobo molt “autèntica”
perquè no intenta abaratir costos amb patates, ni moniatos, ni històries en
vinagre...
Un consell que us dóno
si els voleu fer de pinyons, es que els compreu europeus, en el preu hi ha
diferència, però en el sabor encara més...
La recepta dels de
coco me la va donar la Lourdes del Garric Garrac fa anys i la veritat, que
surten boníssims!!!
Doncs apa, animeu-vos
que encara sou a temps, i si teniu un dubte, demaneu sense por (que dirien les
mestres, jejeje)
Ingredients pel massapà:
- 500 gr. d’ametlla en pols
- 350 gr. de sucre
- 150 gr. d’aigua
- Una clara d’ou
Per guarnir:
- Pinyons (que siguin
europeus)
- Ametlla crua en gra
- codonyat
- cacau en pols
- café soluble
- rovell d’ou per pintar
Panellets de coco:
- 250 gr. de coco ratllat
- 200 gr. de sucre llustre
- 2 ous
- Un polsim de sucre vainillat
Preparació:
Començem fent el massapà.
A una cassola, barregem l'aigua i el
sucre. Ho posem a foc mig fins que arrenqui el bull i ho deixem bullir fins
aconseguir textura de xarop. A continuació, aboquem les ametlles en pols,
i remenem sense parar amb una cullera de fusta uns 2 ó 3 minuts, fins que la
pasta quedi ben lligada i es desenganxi.
Ho retirem del foc i ho deixem refredar.
Incorporem a la mescla la clara d'ou sense muntar i ho barregem bé. Deixem
reposar la massa a la nevera durant un mínim de 6 hores, si es deixa 24 molt
millor, tindrà més consistencia.
Formem boletes no gaire grans, penseu
que estem fent panellets i no pilotes pel caldo! Jo les faig totes de 20 grams.
Si voleu fer panellets de xocolata,
només heu d’afegir cacau en pols a la masa i barrrejar-ho bé abans de formar
les boles, també en podeu fer d’igual manera de café, barrejant al massapà café
soluble (tipus Nescafé)
També en vaig fer alguns amb un trosset
de codonyat al mig.
Ja només ens cal rebossar les boletes de
massapà amb pinyons o atmella, no es necessari ou, veureu que se us enganxen bé
els pinyons i les ametlles.
Disposeu els panellets sobre una safata
amb paper de forn i pinteu-los amb rovell d’ou diluit amb unes gotetes d’aigua.
Els de xocolata no es necessari pinta’ls.
Els fiquem dins del forn preescalfat a 220ºC
fins que quedin torrats, uns 5 minuts.
Panellets de coco
En un bol barregem tots els ingredients a
mà fins a obtenir una masa uniforme.
Anem formant “muntanyetes” (també de 20
grams) i les disposem a la safata del forn.
Els fiquem al forn a 200ºC fins que
quedin torradets de la punta.
Si voleu podeu fondre xocolata amb una
mica de llet al microones i banya’ls de la punta.
Bona castanyada!!!!
genial....i quina presentació Kari!!
ResponEliminal'horta que hi surt no és la correcta....ara són les 23:52 (ho veig a l'ordinador...jeje) Bona nit
ResponEliminal'horaaaa.......estic mig adormidaaaa
ResponEliminagràcies Mercè!! Muuuaaaa
ResponElimina