divendres, 11 de juliol del 2014

MACARONS


Aquesta recepta es d’aquelles que si mires els ingredients, penses.....buaaa, això està xupat!...però no us confieu, les preparacions que duen merenga solen ser delicades, sobretot per obtenir uns bons resultats, així que si voleu probar ara en temps de vacances, que la vida es veu més de color de rosa i teniu més temps, animeu-vos i encara que no us surtin bé a la primera, no us desanimareu tant....




Ingredients:
  • 55 gr. de clares d’ou (si pot ser envellides)
  • 60 gr. de farina d’ametlla
  • 110 gr. de sucre llustre
  • Una miqueta de sal
  • 15 gr. se sucre
(pel farcit)
  • 50 gr. de nata per muntar
  • 50 gr. de xocolata negra



Preparació:

Entre 24 i 48 hores abans de fer els macarons, si podeu, separeu d’uns 2 ous, les clares, i les guardem a la nevera, cubertes de paper film (d’això se’n diu envellir les clares, es perquè perdin aigua i augmentin la proporció d’albúmina, el que farà que montin millor)
Tamisem la farina d’ametlla junt amb el sucre llustre (si teniu thermomix o robot, es aconsellable triturar aquesta barreja molt bé abans). Reservem.

Posem en un bol, junt amb un polsim de sal, les clares d’ou envellides i amb unes varilles elèctriques les començem a muntar a velocitat baixa, quan veiem que començen a espumar, afegim el sucre i continuem batent augmentant la velocitat. Ens han de quedar a punt de neu. 
Per saber si estan al punt podeu fer la proba del cap, que consisteix en posar el bol cap avall a sobre del cap, si es mantenen al bol, vol dir que estan al punt, i sinó....a rentar-vos el cap, jejeje

(Si vulguessim uns macarons de color, ara seria el moment d’afegir el colorant a les clares i batre just per barrejar el color)

Un cop muntades les clares i tamissada la farina amb el sucre, es el moment del “macaronage”, que no es res més que integrar ambdues preparacions. Aboquem sobre la merenga la meitat del tamisat i començem a treballar la barreja amb moviments suaus, de manera manual amb una espàtula fins a integrar tots el singredients. Llavors afegim la resta del tamisat i acabem de barrejar suaument just perquè quedin els ingredients integrats. En aquest punt es molt important no pasar-se de remenar, ja que no volem una massa líquida, així que es millor quedar-se curt que pasar-se.

Traslladem la barreja a un mànega amb boquilla rodona i llisa, i preparem la safata del forn amb paper de forn o amb làmina de silicona especial per fer macarons. Col.loquem la mànega en posició perpendicular i sense moure-la gens apliquem una presió suau perquè vagi sortint la barreja i formar els nostres macarons.
Un cop formats els macarons, colpegem la safata per fer sortir les bombolles d’aire que hi puguin haver.
Ara tan sols ens queda esperar els temps que sigui necesari perquè formin una crosta a la superfície. Els temps de secat dependrà molt de la temperatura, però els deixarem fins que al toca’ls no sens enganxin als dits i tinguin un color mate (jo vaig esperar unes 2 hores)

Es el moment de forneja’ls. Preescalfem el forn a 150ºC i quan arribi a aquesta temperatura els fiquem al nivell del mig durant uns 15 minuts aproximadament.

Es aconsellable que abans de treure tota la safata del forn “sacrifiquem” un i comprobem si està fet, si es així els treiem del forn i els deixem refredar del tot o s’ens trencaran al treure’ls.
L’ideal es deixa’ls reposar 24 hores abans de farci’ls, així que si podem esperar, els desenganxem i els posem en un recipient hermètic a la nevera.

Mentres, prepararem la crema de xocolata (ganaxé), posem la nata per muntar dins un cassó i l’escalfem, i just quan arrenqui el bull la retirem del foc i li afegim la xocolata a trossos, deixem reposar 5’ i barregem fins a obtenir una crema.

Deixem refredar a temperatura ambient fins que es agafi una consistencia més sòlida per poder farcir els macarons.

Un cop que hagin passat les 24 hores a la nevera i que tinguem a punt la ganaxé, ja els podrem farcir, jo us aconsello que agafeu una mànega amb una “boquilla” petita d’estrella i els farcir fent espirals del mig cap a fora.

I ja els tindreu!!!


P.D: si us sobra crema de xocolata podeu fer-ne trufes com us explicava en aquest enllaç