dimarts, 8 d’abril del 2014

Pa de pessic de nata

Després d’uns mesos motoritzats a tope, gràcies a la primera prova del mundial d’Enduro celebrada aquí a casa, tornem a la normalitat...però no del tot, que queda desmuntar i netejar-ho tot...

Per culpa dels “amotus” he tingut  abandonat el blog, ho sé, però no vol dir que el forn de casa hagi estat parat, ni molt menys...pel sopar de gala de presentació del mundial vaig haver de fer ni més ni menys que 400 galetes com aquesta!! Vaig tenir als meus pares embossant galetes 3 dies, jijijiji




Anem al gra, o sigui a la recepta, aquest pa de pessic de nata es ràpid de fer, tipus la coca de iogurt d’una entrada anterior, i també us serveix per menjar-la així, tal qual, o com a base per farcir i convertir-ho en pastís...  




Ingredients:
  • 200 ml de nata para muntar (mínim 35% de m.g.)
  • 150 gr de sucre
  • 3 ous
  • Ratlladura de 1/2 llimona
  • 200 gr de farina
  • 1 culleradeta de llevat Royal


Preparació
Preescalfem el forn a 180º

Preparem el motllo amb paper de forn o amb esprai desentmotllant.

Muntem la nata (que ha d’estar molt freda) i quan comenci a espessir, li afegim el sucre cullerada a cullerada. Batem fins que obtinguem una consistència semblant a la del iogurt grec.

Incorporem els ous lleugerament batuts i la ratlladura de la llimona.  Remenem

Per últim, tamisem la farina amb el llevat i ho afegim a la barreja anterior.  Remenem suaument per no perdre esponjositat

Aboquem al motllo i enfornem uns 40-45 minuts.

Quan punxeu i el escuradents un surti net, traieu del forn i deixeu refredar sobre una reixeta.


Espolsem amb sucre llustre i a gaudir!!!