dilluns, 27 d’octubre del 2014

PANELLETS



De receptes de panellets en trobareu moltes, però personalment aquesta es la que més m’agrada, està treta d’un llibre de cuina de la Carme Ruscalleda, i jo la trobo molt “autèntica” perquè no intenta abaratir costos amb patates, ni moniatos, ni històries en vinagre...
Un consell que us dóno si els voleu fer de pinyons, es que els compreu europeus, en el preu hi ha diferència, però en el sabor encara més...
La recepta dels de coco me la va donar la Lourdes del Garric Garrac fa anys i la veritat, que surten boníssims!!!
Doncs apa, animeu-vos que encara sou a temps, i si teniu un dubte, demaneu sense por (que dirien les mestres, jejeje)




Ingredients pel massapà:
  • 500 gr. d’ametlla en pols
  • 350 gr. de sucre
  • 150 gr. d’aigua
  • Una clara d’ou
Per guarnir:
  • Pinyons (que siguin europeus)
  • Ametlla crua en gra
  • codonyat
  • cacau en pols
  • café soluble
  • rovell d’ou per pintar
Panellets de coco:
  • 250 gr. de coco ratllat
  • 200 gr. de sucre llustre
  • 2 ous
  • Un polsim de sucre vainillat



Preparació:

Començem fent el massapà.

A una cassola, barregem l'aigua i el sucre. Ho posem a foc mig fins que arrenqui el bull i ho deixem bullir fins aconseguir textura de xarop. A continuació,  aboquem les ametlles en pols, i remenem sense parar amb una cullera de fusta uns 2 ó 3 minuts, fins que la pasta quedi ben lligada i es desenganxi.

Ho retirem del foc i ho deixem refredar. Incorporem a la mescla la clara d'ou sense muntar i ho barregem bé. Deixem reposar la massa a la nevera durant un mínim de 6 hores, si es deixa 24 molt millor, tindrà més consistencia.

Formem boletes no gaire grans, penseu que estem fent panellets i no pilotes pel caldo! Jo les faig totes de 20 grams.

Si voleu fer panellets de xocolata, només heu d’afegir cacau en pols a la masa i barrrejar-ho bé abans de formar les boles, també en podeu fer d’igual manera de café, barrejant al massapà café soluble (tipus Nescafé)

També en vaig fer alguns amb un trosset de codonyat al mig.

Ja només ens cal rebossar les boletes de massapà amb pinyons o atmella, no es necessari ou, veureu que se us enganxen bé els pinyons i les ametlles.

Disposeu els panellets sobre una safata amb paper de forn i pinteu-los amb rovell d’ou diluit amb unes gotetes d’aigua. Els de xocolata no es necessari pinta’ls.

Els fiquem dins del forn preescalfat a 220ºC fins que quedin torrats, uns 5 minuts.




Panellets de coco

En un bol barregem tots els ingredients a mà fins a obtenir una masa uniforme.

Anem formant “muntanyetes” (també de 20 grams) i les disposem a la safata del forn.

Els fiquem al forn a 200ºC fins que quedin torradets de la punta.



Si voleu podeu fondre xocolata amb una mica de llet al microones i banya’ls de la punta.


Bona castanyada!!!!