dimarts, 25 de febrer del 2014

Mikado


Crec que desde que tinc la thermomix, que poques vegades he comprat bases de pizza congelades, jo diria que es de les millors receptes que es poden fer amb la "beneïda maquineta", es ultra ràpida i molt senzilla de fer...i normalment un cop a la setmana, quasi bé sempre en cap de setmana en faig...a casa les hi encanta!

Així que el diumenge passat no va ser menys...


Però un cop estirada la masa, vaig decidir (sense premeditació ni alevosía, Sr./a jutge) apartar una part de la masa i fer-ne ni més ni menys que palets Mikado casolans.

La idea la vaig veure fa temps en el blog de La receta de la Felicidad, així que m'hi vaig posar "mans a la masa", literalment parlant.

Les quantitats son per 600gr., o sigui que podeu fer una pizza gran i apartar-ne com uns 100 ó 150gr. pels Mikados, o bé posar la meitat dels ingredients i fer Mikados per parar un tren...

Ingredients:

-200 gr. d'aigua
-50 gr. d'oli d'oliva verge extra
-20 gr. de llevat de forner fresc o 1 sobre de llevat de forner deshidratat
-400 gr. de farina de força
-1 culleradeta de sal
-xocolata de cobertura

Preparació a mà:

Diluïu el llevat en els 200gr. d'aigua tèbia.

Poseu en un bol la farina amb la sal i fer-ne un forat al mig , estil volcà, hi poseu l'oli i el llevat.

Amaseu amb les mans fins a obtenir una masa homogènia.

Tapeu el bol amb un drap i deixeu fermentar mínim mitja hora.

Preparació amb thermomix:

Poseu al vas l'aigua i l'oli. Programeu 30 segons, 37º, velocitat 1

Afegiu el llevat i barregeu 5 segons, velocitat 4

Incorporeu la farina i la sal. Programeu 1 minut, vas tancat, velocitat Espiga.

Fiqueu la masa dins d'una bossa de plàstic i deixeu fermentar mitja hora



I ja teniu la masa de la pizza a punt per estirar, posar-hi a sobre el tomàquet, els formatge, etc...aquesta masa es pot congelar i treure-la unes hores abans de fer-la servir, es bona igual!

Per fer els Mikado, agafeu un tros de masa i la estireu amb el corró, sobre el taulell enfarinat, que quedi primeta.

Talleu unes tires amb el ganivet d'uns 8 cm de llarg per 1cm d'ample (aproximadament...que ja us veig amb el regle, jajaja)



Preescalfem el forn a 250ºC.

Llavors, amb cada tira li doneu forma arrodonida, com si féssim plastilina (això els nens en saben més, no ens enganyem, demaneu ajuda)  i les col.loqueu sobre d'una safata forrada amb paper de forn, amb uns cm de separació, perquè augmentaran el volum al coure-les.


Fiquem la safata al forn i baixem la temperatura a 225ºC, els coem durant uns 12 minuts, fins que veiem que canvien el color, han de quedar cruixents de dins.

Mentres es refreden, posem dins d'un bol apte per microones, uns 100gr. de xocolata de cobertura trencada a trossets (jo sempre tiro llarg, així em puc menjar el sobrant a cullerades). La fonem al microones amb espais de temps no superiors a 30 segons, remenant cada cop, i l'acabem de fondre remenant fora del microones amb el calor residual.

Posem la xocolata dins un vas llarg i estret (jo ho vaig fer amb un d'aquells biberons de cuina) i introduïm cada palet fins a la meitat aproximadament, fem uns copets a les vores per treure'n l'excés i els col.loquem sobre un paper de forn fins que la xocolata es solidifiqui...si teniu pressa (per tasta'ls, sobretot) els fiqueu dins la nevera i apa, ja teniu els palets Mikado casolans a punt!!


Nota 1: una altra opció pels mandrosos, seria fer els Mikado amb base de pizza fresca...
Nota 2: aquests no sé si tenen tan sols 11kcal cada palet , tal i com posa a la caixa dels originals (jo diria que no), però, jo em pregunto..hi ha algú capaç d'obrir un paquet i menjar-se només un???!!


Si teniu algun dubte, pregunteu!!

P.D: estic feliç amb les més de 2000 visites!!! gràcies!!