dilluns, 17 de març del 2014

Xocolata a la tassa i iogurt de xocolata. 2 en 1

Ara estem en aquest temps "boig" que tant sortim amb jaqueta al matí, com amb màniga curta al migdia...així que us porto la recepta ideal, us serveix en calent com a xocolata desfeta per sucar-hi uns xurros, unes galetes, un croissant....o com a iogurt fresquet de xocolata....atents!!!

Amb aquestes quantitats a mi em van sortir 2 tasses de xocolata desfeta complertes i amb el restant, uns 5 vasets de iogurt de xocolata.




Ingredients:

-250 gr. de xocolata negra de cobertura (tipus Nestlé Postres)
-100 gr. de sucre
-40 gr. de Maizena
-1 litre de llet sencera (jo vaig utilitzar la llet fresca)

Preparació:

- partim a trossos la xocolata

- del litre de llet, en separem un vas i hi diluïm la maizena

- posem a bullir en una olla la resta de la llet amb el sucre i remenem de tant en tant

-Quan arrenqui el bull, baixem el foc, afegim la xocolata i remenem sense parar fins que es fongui.

- Un cop dissolta la xocolata, afegim el vas de llet amb la maizena i remenem fins que espesseixi al nostre gust.

-Preparació amb thermomix:

-Posem dins el vas la xocolata a trossos i donem uns copets de turbo fins que quedi amb forma de granet

-Afegim la resta dels ingredients i posem 11 minuts, 90º, velocitat 4.


 En aquest moment, tindrem una xocolata a la tassa per prendre calenta boníssima!!


I si volem que es converteixi en un iogurt de xocolata, només cal que ompliu uns vasets i ho poseu a la nevera.