dimecres, 12 de febrer del 2014

COCA DE IOGURT

Continuant amb els clàssics, avui toca coca de iogurt!

Moltes vegades les receptes més bones son les més senzilles, i aquesta es una d'elles, es una coca que podem fer en qualsevol moment amb ingredients que tenim sempre al rebost i que tant ens serveix per esmorzar, com per berenar, com per pendre a mig matí amb un cafè amb llet.

A més ens serveix com a base per qualsevol pastís d'aniversari, sobretot si l'heu de cobrir amb fondant, us anirà perfecte.

I això que es mesurin els ingredients amb el mateix vaset del iogurt, no em direu que no es fantàstic!!

Ingredients:

-3 ous
-1 iogurt natural
-2 mides de sucre
-1/2 mida d'oli de girasol
-3 mides de farina
-1/2 sobre de llevat Royal

Preparació:

Preescalfem el forn a 170º.

Separem els rovells de les clares. Batem els rovells amb una mica més de la meitat del sucre fins que quedi una crema blanquinosa.


Afegim el mig vaset d'oli de girasol i el iogurt i continuem batent.


Un cop integrats els ingredients, hi afegim les clares que haurem muntat amb la resta del sucre.


 Per últim hi tirarem el llevat i les 3 mides de farina, en 3 vegades, barrejant manualment i amb compte per no perdre esponjositat.


Aboquem la barreja dins un motllo. Si encara no heu descobert els sprays desenmotllants com aquest,




us recomano que aneu a comprar-ne un, es dels millors descobriments que he fet dins de la rebostería, s'ha acabat enllerdar-se les mans amb mantega i omplir la pica de farina per deixar el motllo a punt per enfornar....





Introduïm el motllo dins el forn preescalfat durant uns 35' aproximadament o fins que punxeu la coca i el escuradents surti net.


Com que es una coca que es torra de seguida, jo us recomano que primer poseu el forn que només escalfi de sota durant uns 10 minuts aproximadament i la resta de temps que escalfi per sota i per sobre.


Ja nomès haureu de fer l'esforç d'esperar que es refredi i disrutar-la!!


Bon profit!!!!