dilluns, 28 de juliol del 2014

BOLLYCAOS amb THERMOMIX


A mi de petita la meva mare quan li demanava que em comprés bollycaos, em deia que no, que això eren “porqueríes”, i la veritat, que ara m’estimo més un entrepà de pernil que qualsevol peça de bollería industrial, però si parlem de pastes fetes a cases, amb ingredients naturals i senzills, el millor es menjar primer l’entrepà i després un bollycao casolà 100%!!

No us puc dir, perquè no en menjo mai, si s’assemblen als comprats, el que si que us diré, es que queden boníssims i molt tendres, així que si teniu la thermomix no podeu perdre l’ocasió de probar aquests panets tan deliciosos.



Ingredients:
  • 110 gr. de llet sencera
  • 12,5 gr. de llevat fresc
  • 30 gr. d’oli d’oliva suau
  • Un rovell d’ou
  • 1 culleradeta d’extracte de vainilla o sucre vainillat
  • 250 gr. de farina de força
  • 40 gr. de sucre
  • Una pessic de sal
  • Nutella o Nocilla
  • 1 ou per pintar els bollycaos


Preparació:

Començem posant la llet al vas i programem 1 minut, 37ºC, vel. 2 (Això si la llet es de la nevera, si està fora us podeu estalviar aquest pas)

Afegim el llevat i programem 3 minuts, 37ºC, vel. 3

Afegim l’oli, el rovell d’ou, la vainilla, la farina, el sucre i la sal i programem 3 minuts, vas tancat, velocitat espiga.

i la masa ja està!!!

Treieu la masa del vas (es bastant esganxifosa) i fiqueu-la dins d’un bol untat amb oli. Cobriu amb paper film i amb un drap i deixeu reposar fins que dobli el seu volum.

Jo com que tenia pressa (com sempre) vaig treure el bol a fora el terrat a sobre la taula que li tocava el sol de ple i amb una hora ja ho tenia a punt....però si us enganxa, per exemple, l’hora de dinar, ho podeu deixar 2 ó 3 hores que no passarà res.

Un cop hagi doblat el volum, espolseu amb farina el marbre de la cuina i dividiu la masa en 9 parts (a mi em van sortir d’uns 50gr. cada peça), formant una bola amb cada tros i l’estirem amb un corró donant-li forma rodona.

Poseu un parell de cullerades de Nutella o Nocilla al mig i al llarg sense que toqui els extrems
Enrotlleu la masa com si fessiu un “burrito” i doblegueu els extrems cap endins presionant lleugerament perquè quedin tancats.



Col.loqueu els bollycaos en la safata del forn forrada amb paper de forn, deixant espai entre ells perquè puguin créixer sense tocar-se, tapar amb un drap i deixar reposar un altra vegada fins que doblin el volum de nou, aproximadament una horeta.




Pinteu els bollycaos per sobre amb ou batut i els enforneu a 180ºC, amb calor per sobre i per sota al nivell mig durant uns 12 minuts, o fins que veieu que estàn dauradets.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada