Ja us en vaig parlar en aquest post, i resulta que vas a una recepta, i d'aquella et fa anar a la recepta del brioix de la pàgina 26, i un cop allà et diu...segueix la recepta segons les indicacions de la pàgina 23...total, que pares una mica boig, així que jo he fet una barreja d'allà i d'una recepta de thermomix i el resultat ha sigut bastant bo...No es una recepta complicada, l'únic important es que ha de fer 2 llevats, i per tant, l'hauràs de fer en 3 parts...
Si teniu batedora de les de rebostería......continua llegint al següent paràgraf.
Si teniu thermomix..........continua llegint després del següent paràgraf
(oi que fa ràbia??)
Ingredients:
-170 gr. de llet
-75 gr. de sucre
-120 gr. de mantega a temperatura ambient
-40 gr. de llevat fresc de forner
-4 ous (200 gr.)
-500-550 gr. de farina de força
-1 culleradeta de sal
Preparació a mà o amb batedora:
Posa la llet tèbia (si cal, l'escalfeu uns segons al microones), el sucre i la mantega pomada al bol i bat fins a que estiguin tots els ingredients integrats.
Afegeix els ous ( que no pesin més de 200 gr.) i el llevat i bats durant un minut més.
Afegeixes la meitat de la farina i tornes a batre un minut.
Per últim, afegeixes la resta de la farina amb la culleradeta de sal i bats a velocitat mitjana fins a obenir una pasta, o fins que vegis que es va separant de les parets del bol, i es va fent una bola.
la poses dins un bol i la deixes reposar fins que dobli el volum, dependrà de la temperatura ambient, jo la vaig deixar 2 hores (m'encanten les receptes que pots fer per parts!)
Enfarineu el taulell de la cuina i hi aboqueu la masa. L'estireu amb un corró, que no quedi massa prima i amb un motllo o un got, feu cercles d'uns 7cm.
i els deixeu reposar fins que tornin a doblar el seu volum.
Preescalfeu el forn a 250ºC i els pinteu amb un ou batut amb una mica de sal.
Introduïu la safata dins el forn durant uns 7 minuts. La cocció ha de ser ràpida perquè quedin tous de dins.
Retireu del forn i deixeu refredar.
-Posa la llet, el sucre i la mantega, 2 minuts, 37º, velocitat 2
-Afegeix els ous (amb la funció balança perquè no pesin els 200gr.). 5 segons, velocitat 4
-Incorpora la meitat de la farina. 15 segons, velocitat 6.
-Per últim, afegeix la resta de la farina amb la sal i programes 3 minuts, vas tancat, velocitat espiga.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada