Ingredients:
Per la base:
-250 gr. de farina
-30 gr. de farina d'ametlla
-150 gr. de mantega freda, tallada a daus
-80 gr. de sucre
-1 ou
-un pessic de sal
Per la salsa toffee:
-70 gr. de sucre
-70 ml. de nata
-una culleradeta de mantega
-un pessic de sal
Per la crema de xocolata:
-500 ml. de nata
-350 gr. de xocolata negra
Per la nata montada:
-500 gr. de nata per muntar molt freda (amb un mínim de 35% de MG)
-60 gr. de sucre llustre
Preparem la base barrejant tots els ingredients fins a formar una bola. emboliquem amb papel film i deixem a la nevera una mitja hora (jo que sempre vaig amb presses us diré que la vaig deixar 10')
Estenem la masa entre 2 papers de forn i la posem dins un motllo rodó d'uns 26cm, previament engrasat.
Escalfem el forn a 180º C.
presionem amb els dits perquè quedin ben adherida a les parets, podem anar fent pedaços si convé i tapant forats.
Punxeu amb una forquilla tota la masa i l'enforneu durant uns 30'.
Es MOLT, MOLT, MOLT, MOLT important que la deixeu refredar del TOT abans de desmotllar-la, o se us trencarà a trossets (tinc una amiga que li va passar un dia...)
Mentrestant podeu anar preparant el toffee...es important que tingueu tots els ingredients apunt!
Poseu el sucre en una olla petita a foc mitjà i esperem a que es torni caramel. Apartem del foc, afegim inmediatament la mantega, la sal i la nata i remenem sense parar per obtenir una salsa homogènia.(si us queda algun tros dur, no passa res, torneu a posar l'olla al foc i aneu remenant fins que es disolgui)
Deixem refredar una mica i la aboquem sobre la base.
Per preparar la crema de xocolata, posem a bullir la nata en una olla mentres trenquem la xocolata. Quan arrenqui el bull, apartem del foc i hi tirem la xocolata a trossos. Deixem reposar uns minuts i remenem fins que es fongui la xocolata. Aboquem sobre la base i deixem refredar a la nevera d'un dia per l'altre (com que continuava tenint pressa, la vaig ficar al congelador 1 hora)
Muntem la nata amb el sucre a màxima velocitat amb un batedor elèctric de varilles (jo ho vaig fer amb la thermomix a vel. 3 i 1/2), es important no passar-se de temps o se us tornarà mantega.
Amb una mànega pastissera amb "boquilla" rodona gran feu muntanyetes per tota la superfície.
Acabem tirant per sobre, amb un colador, cacau en pols.
Notes:
Aquest pastís té diferents variants, si no voleu fer servir forn, podeu fer la base amb 350 g de galetes triturades y 170 g de mantega fossa.
També el podríeu fer amb masa brisa de compra, tal i com us explica la Patricia Nieto en aquesta videorecepta
m'encantaaaa i el trobo molt original!
ResponEliminaespero algun dia tastar-lo.....;)